Egy szemléletmód amely a nyelvtanuláshoz is kiválló

Nemrégiben kezembe került egy nem mindennapi „nyelvkönyv”, Benny Lewis Nyelvhack Kéziönyv-e. Nem mindennapi, hiszen nem a szavakkal és a nyelvtannal kezdte a nyelvtanulást, hanem olyan alapvető dolgokkal, amelyek a világhoz való viszonyunkat is meg tudják változtatni. Olyan szemléletmód kialakítására bíztat, ami arra sarkal, hogy nem baj, ha nem vagy profi kezd el csinálni, gyakorolni a nyelvet élesben és sokkal többet és jobban fogsz tanulni az úton.

Erről rögtön egy idézet jutott eszembe: “Táncolni kell, Uram. A zene majd csak megjön valahonnan.” (Zorba, a görög)

De rögtön el is gondolkoztam, hogy amit az elmúlt néhány órában olvastam ebben a nyelvkönyvben szinte az élet egész területére alkalmazható, de ugyanígy a hálózatépítésre is.

Néhány gondolatot megosztok veled is a hálózatépítésre lefordítva, de ha figyelmesen olvasod, akkor ez az élet bármely területére igaz lehet.

A hálózatépítés új megközelítésben

"Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit."

Sokan hátat fordítanak, ha meghallják azt a szót, hogy hálózatépítés. De ez nem egy nyitott hozzáállás. Persze mindenki hallott már a szomszédjától vagy valamelyik ismerősétől olyan infót, hogy a hálózatépítés az annak jó aki az elején lépett be. Ez nagy tévedés. Annak működik aki keményen dolgozik benne, mert ő sikereket fog elérni, és ennek nem elég az 1-2 hónap lehet, hogy kell 1-2 év, de ha lassabban dolgozol akkor akár több is. 
De gondolj bele, egy cégnél hiába dolgozol keményen nem fogsz tudni előbbre lépni max. egy kicsit, ráadásul ez az a munkaforma ahol mindenki a főnökéért dolgozik. A hálózatépítésben nem a főnöködért, hanem saját magadért dolgozol, nem az számít, hogy mi van fölötted, hanem hogy mit tudsz produkálni alattad, azaz milyen és mekkora működő csapatot tudsz felépíteni.

Az élet Három Szintje

A minap kezembe került egy tavalyi előadás jegyzetanyaga. Olvasgatás közben megakadt a szemem három címsoron, az élet három szintjén
Már nem emlékszem, hogy mikor leírtam milyen hatással voltak rám, de most hogy újból átlapoztam, nagyon elgondolkoztam rajta, hogy az akkori szintemhez képest hol állok, mennyit változtam.
De ahhoz hogy megértsétek, leírom, hogy miről beszélt ott az előadó.